DagligFotboll

Chelsea redo att försöka igen för Neymar

Publicerad 20/10 10:02

Chelsea har redan visat intresse för Neymar i sommar, men enligt spansk press kan de vara tillbaka i farten i januari.

Den spanska allmänna dagstidningen El Pais ägnar en artikel åt Kylian Mbappé och Neymar i dagens upplaga och bekräftar det som redan cirkulerat de senaste veckorna, nämligen att PSG försökte göra sig av med brasilianaren under sommarens mercato för att sätta fransmannen i de bästa förutsättningarna.

Enligt El Pais var Newcastle den enda klubben som lade ett bud på PSG, men Neymar var inte intresserad. Enligt samma källa var Neymar intresserad av Chelsea, som var villiga att ta honom på lån och betala en fjärdedel av hans lön (som av spanska medier uppskattas till 40 miljoner euro netto per år).

PSG accepterade inte erbjudandet och Chelsea höjde aldrig priset, särskilt eftersom Neymar enligt El Pais var sju kilo överviktig i juli förra året och hans säsong 2021-2022 misslyckades.

Chelsea är redo att betala Neymars hela lön

Men Neymar har fått en bra start på säsongen 2022-2023 med 16 mål och flera assist. Brasilianaren är lika motiverad som någonsin inför VM och är på topp.

"Chelsea har nu ändrat sig" och är redo att betala Neymars fulla lön, enligt El Pais, som tillägger att Londonklubben fortfarande inte överväger att köpa honom, utan vill låna honom, som de gjorde förra sommaren.

Det är svårt att se att Paris kan skilja sig från brasilianaren i vinter, mitt under säsongen, men Neymar-dossiern kommer att bevakas noga under nästa sommarmarknad. Och om Ney fortsätter på den inslagna vägen kommer hans höga lön att bli ett mindre problem för hans hovmän.