DagligFotboll

Chelsea köper Wesley Fofana för stora summor

Publicerad 27/08 12:37

Chelsea har slutfört överföringen av mittfältaren Wesley Fofana, som har kontrakt med Leicester till 2027, enligt flera källor.

Wesley Fofana (21), som har kontrakt med Leicester fram till 2027, kommer att ansluta till Chelsea de närmaste dagarna. Enligt uppgifter från RMC Sport har de två klubbarna nått en muntlig överenskommelse om att flytta mittfältaren till Blues.

Denna information bekräftades snabbt av L'Équipe, som talade om en mycket stor summa som uppskattas till 82,5 miljoner euro, exklusive bonusar. Om dessa berömda bonusar uppnås kan den franske ungdomslandslagsmannen (5 landskamper) bli den dyraste försvararen i historien och överträffa rekordet som innehas av Harry Maguire, som värvades av Manchester United från Leicester för tre år sedan för 87 miljoner euro. Leicester för tre år sedan.

Andra välrenommerade källor som The Athetic har också bekräftat en affär mellan Chelsea och Leicester, som möts i Premier League på lördag, om Wesley Fofana. Fabrizio Romano anger en total ersättning, inklusive bonusar, på 75 miljoner pund, eller 88,4 miljoner euro enligt dagens växelkurs.