DagligFotboll

Celta Vigo hoppas fortfarande kunna värva Bakambu

Publicerad 23/08 17:53

Enligt AS är Celta Vigo fortfarande intresserade av den kongolesiske anfallaren Cedric Bakambu, som har kontrakt med OM till 2024.

Precis som Arkadiusz Milik och Bamba Dieng är Cedric Bakambu också orolig för en eventuell avgång från OM innan sommarens transferfönster stänger den 1 september. För några veckor sedan kopplades den kongolesiske landslagsanfallaren (40 landskamper, 13 mål) ihop med Celta Vigo och detta rykte verkar fortfarande vara aktuellt.

Enligt AS, via Clemente Garrido, deras korrespondent i Vigo, är den spanska klubben - som är på jakt efter en ny anfallare som kan konkurrera med Gonçalo Paciência och med Santi Mina som är på väg bort - för närvarande i förhandlingar om Cédric Bakambu, vars kontrakt med OM löper ut 2024. Madridtidningen uppger dock att Celta Vigo också förhandlar om tre andra spelare med olika profiler.

Tidningen Faro de Vigo uppger att Celta Vigo siktar på Cedric Bakambu, men att 31-åringens signatur är svår att få på grund av att han vill stanna i OM i sommar, särskilt av familjeskäl.