DagligFotboll

Carlos Soler vägrade skriva på för PSG 2023

Publicerad 26/09 13:49

Carlos Soler, som lockades av PSG i slutet av sommarens transferfönster, kunde ha anslutit gratis till Parisklubben nästa sommar, men vägrade att göra det för att hans moderklubb Valencia skulle få en övergångssumma.

I en lång intervju med den Valencia-baserade sporttidningen SuperDeporte berättade Carlos Soler om sin avgång från moderklubben i sommar. Med ett år kvar på sitt kontrakt har den mångsidige 25-årige spanske landslagsmannen anslutit sig till PSG, som han har skrivit på ett femårskontrakt med. Överföringen är värd uppskattningsvis 22 miljoner euro, inklusive bonusar (18,4 miljoner euro).

Carlo Soler förklarade att han i nästan 18 månader hade förhandlat med Valencia om ett nytt långtidskontrakt, men utan resultat. "Jag hade velat ha ett långtidskontrakt på åtta, nio eller tio år. I Spanien är detta tillåtet och det är vad jag bad klubben om. De erbjöd det inte till mig. Jag har inget att förebrå dem heller, det är deras beslut", sade Soler och tillade att Valencia inte heller hade kommit i närheten av hans ekonomiska krav.

"Jag sa till Valencia att jag inte ville åka gratis."

I slutet av mercato erbjöd sig PSG en möjlighet för honom. "Jag sa till Valencia att jag inte ville gå gratis eftersom jag är skyldig klubben mycket. Det är vad jag sa till Layhoon och Gattuso. Så i slutet av mercato kom PSG-läget upp och vi kom överens och jag åkte. Superdeporte avslöjade också att PSG diskuterade med Soler möjligheten att skriva på honom gratis sommaren 2023, vilket Valencias kapten vägrade för att låta sin klubb få tillbaka en övergångssumma.

Carlos Soler blev också övertygad av duon Galtier/Campos om att han skulle få speltid den här säsongen: "De berättade för mig att de höll på att förändra saker och ting i klubben, att de ville ha ett ambitiöst projekt för de kommande åren. Självklart för att försöka fortsätta att vinna det franska mästerskapet, den franska cupen, men också för att fortsätta att nå målet Champions League, som har varit på gång i många år. Och med detta mål i åtanke: att ha ett konkurrenskraftigt lag på alla nivåer, med konkurrens på alla positioner. Jag pratade med dem båda och de övertygade mig om att jag måste åka nu, eftersom det fanns många matcher att spela och jag skulle vara inblandad. Det är sant att jag anpassar mig, men jag förstår också att det är en del av processen, det är en del av att komma till en stor klubb med mycket bra spelare och konkurrens. Jag skrev inte på ett ettårskontrakt där jag måste oroa mig för om jag inte spelar som förstemålvakt. Jag skrev på ett långtidskontrakt på fem år med tanken att växa och spela så mycket som möjligt under den tiden."