DagligFotboll

Braithwaite glädjer Mallorca

Publicerad 21/08 15:43

Enligt Diario de Mallorca är Mallorca intresserade av den danske anfallaren Martin Braithwaite, som har kontrakt med Barca till 2024.

Xavi Hernandez har inte planer på att spela för Barças tränare Martin Braithwaite, som har kontrakt med den katalanska klubben fram till 2024. Denna information avslöjades av insidern @ThierryEnric14 och bekräftades av Diario de Mallorca.

Den allmänna dagstidningen försäkrar dock att den 31-årige danske landslagsanfallaren (60 landskamper, 10 mål) framför allt vill stanna i Barça. Och om han skulle lämna Katalonien i sommar skulle 31-åringen först vilja ha betalt för de två sista åren av sitt kontrakt, medan hans imponerande årliga nettolön uppskattas till mer än 4 miljoner euro.

Som ett resultat av detta fokuserar förhandlingarna mellan de två klubbarna på en potentiell låneaffär, och ö-klubben vill att den katalanska klubben ska ta över en stor del av spelarens lön. På Mallorca skulle Martin Braithwaite återförenas med en viss Javier Aguirre, under vilken han gjorde 5 mål på 15 matcher i Leganés från november 2019 till februari 2020.