DagligFotboll

Bouchouari skriver på för ASSE (officiellt)

Publicerad 17/08 10:23

ASSE har meddelat att den belgisk-marockanska mittfältaren Benjamin Bouchouari har värvats från det holländska andradivisionslaget Roda JC.

Med en förlust och två oavgjorda matcher har ASSE, bottenlaget i Ligue 2, gjort en mycket komplicerad start på säsongen men fortsätter att förstärka sig på sommarens marknad.

Saint-Etienne gjorde signeringen av Benjamin Bouchouari officiell på tisdagen och hämtade honom från Roda JC i den holländska andradivisionen, där han röstades fram som bästa framtidsspanare förra säsongen. Den 20-årige belgisk-marockanska mittfältaren har skrivit på ett treårskontrakt med Les Verts som sträcker sig fram till 2025.

Det bör noteras att beloppet för överföringen inte läckte ut till pressen. Jordens Peters, general manager för Roda JC, sade dock att det var "ett erbjudande som vi, som en klubb under uppbyggnad, inte kunde tacka nej till. För Roda är det en fantastisk summa pengar.

"Jag är väldigt glad över att komma till AS Saint-Étienne och ta ett nytt steg i min karriär. Jag känner mig bra, jag kan inte vänta på att ta mina första steg på planen och upptäcka den här nya miljön" , säger Benjamin Bouchari till den officiella hemsidan för sin nya klubb, där han kommer att bära tröja nummer 6.

Bouchari är Saint-Etienne's sjunde sommarvärvning efter Dylan Chambost, Anthony Briançon, Jimmy Giraudon, Mathieu Cafaro, Victor Lobry och Lenny Pintor.

En glimt av Benjamin Boucharis kvaliteter i videon nedan