DagligFotboll

Bernardo Silva stannar i Manchester City

Publicerad 17/08 12:09

Bernardo Silva förväntas stanna i Manchester City i sommar, enligt de senaste rapporterna från England.

Lewandowski, Raphina, Koundé, Kessié, Christensen... Barça har varit mycket aktiva sedan början av sommarens transfers, trots en mycket komplicerad ekonomisk situation. Men om det inte blir några överraskningar fram till den 31 augusti kommer den katalanska klubben inte att kunna värva en av sina andra stora måltavlor i sommar: Bernardo Silva.

Enligt The Athletic är den 28-årige offensiva mittfältaren "redo att binda sin omedelbara framtid till City och överge alla tankar på att lämna klubben åtminstone den här säsongen ". Den före detta Monaco-spelaren hade varit intresserad av att gå till Barcelona och hade till och med bett City att släppa honom om Barcelona gjorde ett bra erbjudande.

Manchester City krävde 100 miljoner euro

Men trots sitt starka intresse för portugisen har Barca hittills inte lagt något formellt bud till Manchester City. Enligt The Athletic har den engelska klubben satt en prislapp på 100 miljoner euro för den vänsterfotade spelaren, en summa som är alldeles för hög för Barcelona.

"Istället för att tillbringa de kommande fjorton dagarna i ovisshet fokuserar Bernardo nu på säsongen i Manchester", skriver The Athletic och tillägger att vissa i den engelska klubben till och med tror att portugisen kan vara öppen för tanken på att förlänga sitt kontrakt, som löper ut 2025.