DagligFotboll

Bayern München-Barça: trolig uppställning

Publicerad 13/09 10:43

Bayern München tar emot Barca i Champions League-grupp C på Allianz Arena på tisdag kväll (21.00). Ta reda på vad Julian Nagelsmann och Xavi Hernandez kommer att göra.

Bayern München ligger trea i Bundesliga med tre segrar och tre oavgjorda matcher efter sex matcher och fick en bra start på sin europeiska säsong med en 2-0-seger mot Inter Milan på San Siro förra veckan. Klubbens tränare Julian Nagelsmann kommer att klara sig utan de skadade Bouna Sarr och Kingsley Coman i tisdagens match mot Barcelona.

Enligt den tyska tabloiden Bild kommer Bayern München att spela i en 4-2-3-1-formation ikväll med Manuel Neuer i målet, skyddad av ett fyrmannaförsvar bestående av Benjamin Pavard, Matthijs de Ligt, Lucas Hernandez och Alphonso Davies från höger till vänster. På mittfältet kommer Joshua Kimmich och Marcel Sabitzer att försöka reglera spelet, medan Jamal Musiala, Thomas Müller och Leroy Sané kommer att stödja Sadio Mané.

Bayerns troliga uppställning: Neuer - Pavard, De Ligt, Hernandez, Davies - Kimmich, Sabitzer - Musiala, Müller, Sané - Mané

 

Barça har en bra utveckling i La Liga och åker till München med hela truppen och ambitionen att göra avtryck på den europeiska scenen. Det handlar inte bara om att spelarna gör mål, utan också om att spelarna själva gör mål", säger han.

Enligt de katalanska dagstidningarna Mundo Deportivo och Sport kommer Barça att spela i en 4-3-3-formation med Marc-Andre Ter Stegen i målet, skyddad av ett fyrmannaförsvar bestående av Jules Koundé, Ronald Araujo, Eric Garcia och Alejandro Balde från höger till vänster. På mittfältet förväntas Gavi och Pedri spela i en reläroll, med Sergio Busquets som vaktpost. På mittfältet förväntas Gavi och Pedri spela på mitten med Sergio Busquets som vaktpost, medan Raphinha och Ousmane Dembélé kommer att försöka sätta bollen i rullning på flyglarna och serva Robert Lewandowski, som kommer att ställa upp i toppen av Barcelonas anfall.

Barças troliga uppställning: Ter Stegen - Koundé, Araujo, Garcia, Balde - Gavi, Busquets, Pedri - Raphinha, Lewandowski, Dembélé

 

Matchen Bayern-Barça sänds klockan 21.00 på Cmore