DagligFotboll

Barça vill ersätta Pique med Iñigo Martinez

Publicerad 22/09 12:33

Barca är redan intresserade av att värva Inigo Martinez i sommar, enligt katalansk press. Ankomsten av mittfältaren från Athletic Bilbao kommer dock att bero på Gerard Piqués fall.

Efter att ha avslöjat Leo Messis krav på att förlänga i Barca 2020 avslöjade den spanska dagstidningen El Mundo på torsdagen hur Gerard Pique säkrade det största kontraktet i historien för en central försvarare 2018, med en lön på 142 miljoner euro brutto över fem år på spel.

Ett kontrakt som den 35-årige mittfältaren sedan dess har reviderat och förlängt fram till 2023 med ett extra år som en option kopplad till hans antal framträdanden den här säsongen. Enligt Mundo Deportivo kommer Pique att vara knuten till Barca fram till 2024 om han gör minst 35 procent av matcherna den här säsongen.

Just nu räknar Xai Hernandez inte riktigt med honom och har bara spelat honom två gånger (av åtta möjliga matcher) den här säsongen. Enligt Mundo Deportivo vill Barca ersätta högerfotade Piqué med vänsterfotade Iñigo Martinez nästa sommar.

Barca vill ha en vänsterfotad mittfältare

Athletic Bilbaos 31-åriga mittback har inget kontrakt längre nästa sommar. Enligt MD har Barcelona redan nått en muntlig överenskommelse med hans agenter om att ta honom till Barcelona nästa sommar. Avtalet är dock ännu inte slutgiltigt och allt kommer att bero på vad som händer med Pique.

Athletic Bilbao hoppas också fortfarande på att förlänga med sin spelare, även om han inte verkar vara villig att göra det i nuläget. Enligt MD är Barca i alla fall intresserade av att värva honom, inte minst för att han har fördelen av att vara vänsterfotad.

Sedan Clement Lenglet (Tottenham) och Samuel Umtiti (Lecce), båda vänsterhänta, lånats ut, har Barça fem centrala försvarare i truppen och alla är högerhänta: Jules Koundé, Andreas Christensen, Eric Garcia, Ronald Araujo och Gerard Pique.