DagligFotboll

Barça, Uruguay: Araujo opereras och missar tre månader

Publicerad 27/09 10:15

Den uruguayanske mittfältaren Ronald Araujo kommer att missa tre månaders tävling, inklusive VM 2022 i Qatar, efter att ha skadat sig under vänskapsmatchen mellan Uruguay och Iran (0-1) på fredagskvällen i Sankt Pölten (Österrike).

Ronald Araujo har beslutat att genomgå en operation av sitt högra lår, vilket avslöjats av katalansk press(TV3, Mundo Deportivo, RAC-1), efter att ha skadat det under vänskapsmatchen mellan Uruguay och Iran (0-1) på fredagskvällen i Sankt Pölten (Österrike).

23-åringen är borta från spel under VM

Den 23-årige mittfältaren fattade beslutet efter att ha pratat med Barcas tränare Xavi och Barcas läkare Ricard Pruna i morse på Ciutat Esportiva, den katalanska klubbens träningscenter. Enligt Mundo Deportivo väntas operationen äga rum på torsdag i Finland och kan utföras av läkaren Lasse Lempainen, en specialist som redan har behandlat Sergi Roberto och Ousmane Dembélé de senaste åren.

Enligt den katalanska pressen kommer Ronald Araujo att missa de kommande tre månadernas tävlingar. Den uruguayanske landslagsmannen (12 landskamper) kommer att missa VM 2022 i Qatar, som äger rum mellan den 20 november och 18 december. Celeste har placerats i grupp H tillsammans med Ghana, Sydkorea och Portugal.