DagligFotboll

Asensio i Barças ögon

Publicerad 20/09 10:48

Enligt den katalanska dagstidningen Mundo Deportivo är Barça intresserade av den spanska offensiva mittfältaren Marco Asensio (Real Madrid) inför sommarens kommande transferfönster.

Sommarens transferfönster 2022 avslutades den 1 september, men de första ryktena har redan börjat dyka upp i den europeiska pressen (på grund av det internationella uppehållet). Den katalanska dagstidningen Mundo Deportivo har en artikel på förstasidan om Marco Asensio, den 26-årige offensiva mittfältaren som Luis Enrique har kallat in till La Rojas två kommande matcher trots att han inte har speltid i Real Madrid (bara 47 minuter den här säsongen).

Enligt MD är Barca intresserade av den vänsterfotade spelaren och kan försöka sig på nästa sommar när hans kontrakt löper ut. Asensios mångsidighet, vänsterfotskvalitet och det faktum att han kan vara en fri agent skulle tilltala den katalanska klubben, som också har en mycket god relation med hans superagent Jorge Mendes.

Asensio har bara spelat fyra matcher för Real Madrid den här säsongen och lyckades göra ett fint mål mot Leipzig i Champions League.